Citroën lanserer et nytt elektrisk konsept som har fått navnet 19_19. Her viser bilprodusenten sin tolkning av hvordan de ser for seg utviklingen av komfort for kommende modeller.

Drivlinjen består av et batteri på 100 kWh som leverer energi til to elmotorer på til sammen 340 kW. Sammen med et moment på hele 800 newtonmeter sender de 19_19 fra stillestående til 100 på fem sekunder og gir en toppfart på 200 kilometer i timen. Rekkevidden for 19_19 er hele 800 kilometer målt med WLTP-metoden.

Med induksjon kan bilen lades enten den står parkert eller er i bevegelse, avhengig av infrastruktur. Hurtiglading sørger for at du i løpet av 20 minutter kan lade tilsvarende en kjørelengde på 600 kilometer.

Post-production : Astuce Productions

Med en akselavstand på rett over tre meter, og en total lengde på 4.65, er det rikelig med plass til passasjerene, som takket være ulike typer setedesign får hver sin private sone inne i bilen.

I stedet for å fylle bilen innvendig med skjermer, bruker man projeksjon på bilens store glassflater. Skjermer finnes riktignok, men på utsiden av dørene. Det gjør at man kan ønske brukerne velkommen, eller kommunisere med de som befinner seg utenfor bilen.

Full støtte for selvkjøring er selvsagt på plass, og ved hjelp av kunstig intelligens vil en personlig assistent sørger for at alle i bilen får informasjon og underholdning tilpasset dem – også uten at de andre i bilen blir forstyrret.

19_19 vises på den store teknologimessen VivaTech, som åpner i Paris denne uken.