Elbilen til Honda var torsdag forrige uke i Oslo for å presenteres for et internasjonalt pressekorps. Der avslørte det japanske selskapet at elbilen skal få navnet «Honda e». Designet blir svært likt konseptet som Honda tidligere har vist fram.

– Vi fikk en så uventet reaksjon, og en så god tilbakemelding på design da vi lanserte konseptbilen første gang i 2017, at vi bestemte oss for å beholde den, forteller produkt- og pr-manager Antonio Guimaraes i Honda Motor Europa.

Innvendig. Foto: Honda

Hondas norden sjef, Axel Taebel, bekreftet til nettstedet DinSide at elbilen vil prises tett opp mot BMWs i3.

— Den vil bli litt billigere enn BMW i3, sa Taebel.

Det er litt usikkert hvilken utgave av BMW i3 Honda-sjefen siktet til, men det kan vær sannsynlig at prisen vil ligge rundt 300 000 kroner for elbilen. Det blir under bilmessen i Frankfurt til høsten at Honda vil bekrefte endelig pris

Honda e er rekkeviddetestet, men heller ikke her vil selskapet si noe konkret om hvor god den er, annet enn beskjedne «over 200 kilometer» i rekkevidde. Lading til 80 prosent batterikapasitet skal ta 30 minutter.

Allerede i mars 2020 lover Honda at de første norske kundene skal motta bilen.
Ifølge Honda er det 22.000 som er på lister for å kunne bestille elbilen først. 3100 av disse er nordmenn som får forkjøpsrett når den kan bestilles.