BMW nærmer seg å gjøre neste generasjon av sin i8 sportsbil til en helt elektrisk modell, ifølge kilder hos bilprodusenten som nettavisen Autocar har snakket med.

De samme kildene sier at BMW er på et kritisk punkt i vurderingen av veien videre for sportsbilen, og at viktige beslutningstakere i selskapet favoriserer en heleletrisk variant. Den andre genereasjonen av i8 skal komme på markedet i 2023, så det er fortsatt langt fram i tid.

En på innsiden i selskapet beskriver at BMW jobber med en elektrisk plan for i8 som innebærer en elbil med mye kraft og høye ytelser. Hvis dette stemmer, så vil i8 kunne bli en direkte konkurrent til Teslas Roadster, skriver Autocar.

Tesla kaller sin Tesla Roadster for «den raskeste bilen i verden» på sine hjemmesider. Elbilen skal få en akselerasjon fra 0-100 km/t på 2.1 sekunder, en toppfart på over 400 kmt/t og en rekkevidde på 1000 kilometer, ifølge Tesla selv. 

Den nåværende utgaven av i8 er en hybrid. Elmotoren med 131 hk sitter på forakselen. På bakakselen finner du en kraftig 3-sylindret 1,5-liters BMW TwinPower Turbo bensinmotor med 231 hk. De to motorene tar BMW i8 fra 0 til 100 km/t på imponerende 4,4 sekunder.

En avgjørelse om BMW vil velge å gjøre en større investering og gjøre i8 til en ren elektrisk modell forventes å bli gjort under et styremøte i andre halvdel av 2019 Alternativet til en heleltrisk variant er å forbedre den hybrid drivlinje som allerede eksisterer.