Skodas første helelektriske bil, CITIGOe iV, er praktisk fireseters bybil med et bagasjerom på 250 liter – til tross for ytre mål som er tilpasset en urban hverdag; 3 597 mm lang og 1 645 mm bred. Med nedfelt baksete rommer den lille bilen hele 923 liter.

Batterikapasiteten til Škodas CITIGOe iV er på 36,8 kWh, noe som gir en rekkevidde på inntil 265 km etter WLTP-standarden. Batteriet kan lades fra 0 til 80% på en time med 40 kW hurtiglader. Med en 7,2 kW veggmontert ladeboks blir ladetiden til 80% litt over fire timer, hvilket gir en fulladet bil hver morgen, om man lader over natten.

Bensinversjonen av Skoda CITIGO er per i dag en av Norges billigste nybiler, og du får den fra 170 000 kroner. Ettersom den elektriske varianten slipper moms og avgifter, samtidig som Skoda er kjent for sine lave priser, så er det grunn til å tro at dette blir en av Norges billigste elbiler. Skoda har enda ikke bekreftet endelig pris for elbilen.

Den forhjulsdrevne CITIGOe iV får en elektrisk motor som yter 61 kW. Maksimalt dreiemoment er 210 Nm, noe som er relativt høyt for denne typen kjøretøy – og dreimemomentet er tilgjengelig umiddelbart. En typisk forbikjøringsakselerasjon fra 60 km/h til 100 km/h gjøres på 7,6 sekunder, mens den klassiske sprinten fra 0 – 100 km/h tar 12,5 s. Toppfarten er 130 km/h.

Den helelektriske CITIGO-modellen skiller seg fra forbrenningsutgavene med en grill som er lakkert i bilens farge, og ny frontstøtfanger. Bilen får tåkelys og LED-kjørelys som standard. Interiøret er også revidert til iV-versjonen.

– Dette har vi gledet oss til lenge. CITIGO iV er en liten, smart og praktisk bybil, og dekker de hverdagslige behovene til veldig mange av våre kunder, og norske bilister generelt. Her får du mye bil for pengene, og vi gleder oss til å nå entre det elektriske markedet, sier Thomas Meiner, direktør for ŠKODA i Norge.

ŠKODA innleder nå den største satsningen i merkets historie: To milliarder euro skal investeres i utviklingen av elektriske kjøretøy og nye mobilitetstjenester i løpet av de kommende fem årene. Bilprodusenten estimerer at 25% av salget deres er elektrifiserte modeller i 2025.

Innen utgangen av 2022, skal ŠKODA ha introdusert mer enn 10 elektrifiserte modeller, og dermed ha etablert iV som en egen produktfamilie.