For den populære elbilen Volkswagen (VW) e-Golf blir det stopp i produksjonen allerede fra neste sommer, skriver TV2/Broom. Volkswagen eGolf har nest flest registrert elbiler på veiene med sine 36 364. Rett bak Nissan LEAF som har hele 53 730 registrerte på norske veier, viser elbilstatistikk.no

Snart kommer den åttende generasjonen av Golf’en, og det er i forbindelse med oppgraderingen at det ikke vil produseres en helelektrisk variant. Hvert år produseres det omtrent 2.000.000 VW Golf. Det er bare 16.000 av disse som er e-Golf. Rundt 80 prosent av Golf-salget i Norge er det elbilen som står for, skriver TV2.

Volkswagen e-Golf har kort leveringstid, rekkevidden er på 229 kilometer og prisen er fra 335 600 kroner.

Det at Volkswagen slutter å produsere eGolf henger nok sammen med lanseringen av den nye elbil-modellen ID.3

Produksjonen av ID.3 1ST starter opp i november 2019 og utleveringer starter i midten av 2020. Spesialmodellen Volkswagen ID.3 1ST vil leveres med et batteri med 58 kWh nettokapasitet (62kWh brutto) og med en estimert rekkevidde på inntil 420 km målt etter den nye WLTP-testsyklusen. Det er forventet at det er denne varianten som blir volummodellen av ID.3. 

Startprisen for ID.3 1ST blir i underkant av 40.000 Euro i Tyskland. På bilutstillingen i Frankfurt (IAA) i september blir det verdenspremiere på den produksjonsklare versjonen av bilen. Etter IAA blir endelige priser kjent, og da vil også priser for Norge bli tilgjengelig. Da vil alle som har forhåndsbestilt ID.3 1STkunne fullføre sitt kjøp. 

ID.3-familiens modeller kan på et senere tidspunkt konfigureres med ulike batteristørrelser for en rekkevidde fra 330 km til 550 km, etter den nye testsyklusen WLTP.

ID.3 1ST blir en spesialmodell ferdig spesifisert i tre ulike utstyrsversjoner. Fire farger blir tilgjengelig. Alle utstyrsversjonene er riktig utstyrte modeller.  ID.3 Plus får i tillegg IQ Light (oppgraderte LED-lys), samt to-farget eksteriør og andre interiørdetaljer. For ID.3 Max følger panorama soltak og innovative løsninger som AR head-up display med.