Volkswagen åpnet den 8. mai 2019 for forhåndsbestilling av ID.3 1ST i hele 29 land samtidig. I løpet av det første døgnet etter at nettløsningen åpnet, kom det inn over 10.000 forhåndsbestillinger i Europa.

Det totale volumet fra fabrikken for denne begrensede serien ID.3 1ST er satt til 30.000 eksemplarer. Norge regnes som et av de viktigste markedene sammen med Tyskland, Nederland, Frankrike, England og Østerrike. Kort tid etter at Volkswagen åpnet for forhåndbestilling, så krasjet serveren på grunn av den enorme pågangen. Problemet ble ganske raskt løst av Volkswagen.

Enorm pågang i Norge og fortsatt mulig å forhåndsbestille 

– Vi opplevde en enorm pågang da vi åpnet løsningen 8. mai og er stolte og ydmyke for interessen for ID.3 1ST i Norge. Allerede etter en dag hadde vi flere tusen forhåndsbestillinger i Norge. Vår løsning er en forhåndsbestilling som innebærer at kunder som har fått bekreftet plass, har sikret seg muligheten til å tegne salgskontrakt for ID.3 1ST når prisene er klare og vi åpner for endelig bestilling til høsten.  Så lenge løsningen er åpen er det fortsatt mulig å forhåndsbestille og sikre seg en ID.3 1ST, sier Harald-Edvardsen-Eibak, direktør Volkswagen i Norge.

Elbilnyheter.no har vært i kontakt med Volkswagen som ikke ønsker å oppgi eksakte tall for Norge.

En forhåndsbestilling betyr i praksis muligheten til å bestille spesialmodellen ID.3 1ST med produksjonsplass for levering til Norge fra midten av 2020. Så snart Volkswagen åpner for endelig bestilling og signering av kjøpekontrakt, kan kundene sikre seg et av eksemplarene fra den aller første og begrensede serien av nye ID.3, uavhengig av hvilket kønummer man får.

Spesialmodellen ID.3 1ST

Produksjonen av ID.3 1ST starter opp i november 2019 og utleveringer starter i midten av 2020. Spesialmodellen Volkswagen ID.3 1ST vil leveres med et batteri med 58 kWh nettokapasitet (62kWh brutto) og med en estimert rekkevidde på inntil 420 km målt etter den nye WLTP-testsyklusen. Det er forventet at det er denne varianten som blir volummodellen av ID.3.

ID.3 1ST blir en spesialmodell ferdig spesifisert i tre ulike utstyrsversjoner, skreddersydd for det norske markedet. Fire farger blir tilgjengelig. Alle utstyrsversjonene er riktig utstyrte modeller for Norge.  ID.3 Plus får i tillegg IQ Light (oppgraderte LED-lys), samt to-farget eksteriør og andre interiørdetaljer. For ID.3 Max følger panorama glasstak og innovative løsninger som AR (augmented reality) head-up display med.