Det er batteriet til Mercedes EQC som begrenser produksjonen av elbilen i starten, skriver nettstedet Electrive. Mercedes planleger å produsere 100 EQC hver dag i 2019, ifølge en leder i det tyske selskapet.

I løpet av neste år planlegger selskapet å doble produksjonen til 200 elbiler om dagen. Det betyr 50 000 EQC i året. Til sammenligning planlegger Audi å produsere 300 e-tron om dagen på det meste, noe som utgjør 75 000 elbiler i året.

Etter en naturlig produksjons-opptrapping, som er vanlig ved lansering av nye modeller, vil tilgangen på EQC være svært god.

-Vi forventer å kunne levere ut et par hundre biler i fjerde kvartal i år og vil naturligvis følge opp kundene med produksjonsplass og et mer nøyaktig estimat for overlevering, sa Kjetil Myhre, konserndirektør i Mercedes-Benz personbil hos Bertel O. Steen når de slapp informasjon om de norske prisene for el-SUV’en.

Nye Mercedes-Benz EQC er klar for bestilling og prises fra 616.900,- kr. inkl. levering. Med en rekkevidde på 417 km, hengerfeste, god plass og ekstrautstyr for nær 70.000,- kr.