Snart lanseres prototypen av elbilen Lightyear One som ifølge elbil-produsenten vil få en rekkevidde på 600 – 800 kilometer. En så god rekkevidde skal den få til med hjelp av solcellpaneler. Prototypen vil bli vist fram den 25. juni i Nederland. 100 nysjerrige har allerede reservert Lightyear One.

Lightyear One ble designet for å møte to av hovedutfordringene til elbiler: rekkevidde og ladetid. Elbilen kommer med firehjulstrekk og skal visstnok kunne lade to eller tre ganger raskere enn noen annen elektrisk bil på markedet. Dette betyr at elbilen kan lade opptil 400 km over natten med et vanlig strømuttak, hevder selskapet.

Lightyear ble grunnlagt i 2016 av fem medlemmer av teamet som utviklet Stella, verdens første soldrevne fire-seters. Den vant World Solar Challenge og Best Technology Achievement