Høyres Henrik Asheim ønsker at man nå skal begynne å diskutere avgifter på elbiler, skriver Motor.

– Problemet er at politikken har virket så bra at vi nå har 200.000 elbiler på veiene. De betaler ikke avgifter, ikke moms og mange steder ikke bompenger, påpekte Asheim på Politisk kvarter på NRK onsdag.

Det totale tapet fra skatte- og avgiftsinntekter er på 3 milliarder. Asheim mener for mye av avgiftene blir lagt over på diesel- og bensinbilister. Ettersom antallet og andelen av elbiler øker, så vil staten framover tape ytterligere milliarder til felleskapet.

I Granavolden-erklæringen til de fire regjeringspartiene har de blitt enige om å ikke røre elbilene før 2021.

Miljøvernminister Ola Elvestueen er klokkeklar på at elbilen skal fredes framover.
– Vi skal ikke gjøre noen feil nå. Politikken virker, og den virker raskere enn den noen hadde forventet, sier han og påpeker samtidig at tapene på statsbudsjettet må kunne dekkes inn på andre poster.