Tesla har de siste månedene levert rekordmange Tesla Model 3 til norske kunder, og nå forbereder de seg på å produsere 40 000 Model 3, skriver Electreck.

Når elbilene blir produsert i USA, så må Tesla registrere det som kalles VIN på alle elbilene. Det finnes en egen Twitter-konto som sporer dette, men tallene sier ikke noe om når elbilene nøyaktig er klare for veiene. Bilselskaper registrere ofte dette flere månede før bilene er ferdigproduserte.

Det som lover svært godt for norske kunder er at 47 prosent av elbilene skal ut av USA. Kommunikasjonssjef i Tesla, Even Sandvold Roland, har tidligere uttalt dette om produksjonen:

– Hvis du ser på historisk registreringsstatistikk, ser du i tillegg at vi typisk har det aller meste av volumet i kvartalets siste måned. Dette følger av produksjonssystemet på fabrikken hvor ulike regioners biler produseres i ulike perioder i kvartalet, og tiden det tar å transportere bilene til Norge. Slik har det alltid vært, forteller Roland