Den siste tiden har det vært et «bompengeopprør» og nå vil FrP allerede fra neste år innføre moms på elbiler, skriver Dagbladet.

– Vi ser nå et folkelig oppgjør mot bompenger over hele landet. Bilistene har betalt for mye over lang tid, og nå er det naturlig at også elbilene bidrar til spleiselaget, sier Frps finanspolitiske talsmann, Sivert Bjørnstad, til Dagbladet.

Fordelene som elbilene mottar utgjør totalt rundt 18 milliarder i året. Det FrP nå vil gjøre er å flytte 7 milliarder fra elbilene til kutte bompengene for alle.

Det er ikke lenge siden Høyres, Henrik, Asheim, ønsket å diskutere avgifter på elbiler.
– Problemet er at politikken har virket så bra at vi nå har 200.000 elbiler på veiene. De betaler ikke avgifter, ikke moms og mange steder ikke bompenger, påpekte Asheim på Politisk kvarter den gangen.

I Granavolden-erklæringen til de fire regjeringspartiene har de blitt enige om å ikke røre elbilene før 2021. Men det var før rekordoppslutningen til protestpartiet «Folkeaksjonen Nei til bompenger» i flere kommuner.

Erna Solberg har etter utspillet til FrP uttalt seg til Dagbladet.
– Granavolden-erklæringen er veldig tydelig på at elbilfordelene hovedsakelig skal bestå fram til 2021. Det er jo andre deler av bilavgiftssystemet, som Frp har vært opptatt av, som vi heller ikke gjør endringer i nå, sier Solberg til Dagbladet.