Volvo har inngått nye langtidsavtaler med de to ledende batteriprodusentene CATL og LG Chem. Avtalene, som har en verdi på flere milliarder amerikanske dollar, skal sikre selskapet tilgang på lithium-ion-batterier det neste tiåret. Batteriene vil benyttes på neste generasjon bilmodeller fra både Volvo og Polestar.

Avtalene gir selskapet tilgang til batterier til alle fremtidige elbilmodeller som skal bygges på den kommende SPA2-plattformen (Scalable Product Architecture 2) og på den eksisterende CMA-plattformen (Compact Modular Architecture). De framtidige elbilene Volvo XC40 og Polestar 2 skal bygges på CMA-plattformen.

Fremtiden er elektrisk

I 2017 besluttet Volvo Cars at alle nye Volvo-modeller som lanseres fra 2019 skal være elektrifiserte. I tillegg har selskapet satt som mål at halvparten av nybilsalget skal bestå av helelektriske biler innen 2025.

– Fremtiden til Volvo er elektrisk og vi satser på å gå videre forbi forbrenningsmotoren. Dagens avtaler med CATL og LG Chem viser hvordan vi skal nå våre ambisiøse elektrifiseringsmål, sier Håkan Samuelsson, CEO og president i Volvo Cars.

Sikres batterier det kommende tiåret

Kinesiske CATL og Sør-Koreanske LG Chem er anerkjente batteriprodusenter og begge har lang erfaring med å levere lithium-ion-batterier til den globale bilindustrien. De to selskapene oppfyller Volvo Cars’ strenge leverandørkrav knyttet til teknologisk lederskap, ansvarlige forsyningskjeder og konkurransedyktige kostnadsmodeller.

– Med dagens avtale har vi, på en effektiv måte, sikret oss batterileveranser for det kommende tiåret. Ved å ha to leverandører tilgjengelig i hver region sørger vi samtidig for at vi har fleksibilitet i forsyningskjeden fremover, sier Martina Buchhauser, innkjøpsdirektør i Volvo Cars. 

Volvo Cars bygger for øyeblikket sitt første samlebånd for batterier ved fabrikken i belgiske Ghent. Samlebåndet skal stå klart i slutten av 2019. Den første helelektriske Volvo-bilen som skal bygges ved fabrikken er XC40. Plug-in hybrid-varianten av XC40 bygges allerede i Ghent.