Den 8. mai åpnet Volkswagen for forhåndsbestilling av den nye modellen ID.3 1ST. Hittil skal visstnok over 20 000 i Europa forhåndsbestilt elbilen, og ganske mange av disse er nok nordmen.

Produksjonen av ID.3 1ST starter opp i november 2019 og utleveringer starter i midten av 2020. Volkswagen planlegger å utlevere mer enn 100.000 gjennomsnittlig per år av nye ID.3. Spesialmodellen Volkswagen ID.3 1ST vil leveres med et batteri med 58 kWh nettokapasitet (62kWh brutto) og med en estimert rekkevidde på inntil 420 km målt etter den nye WLTP-testsyklusen. Det er forventet at det er denne varianten som blir volummodellen av ID.3.

ID.3-familiens modeller kan på et senere tidspunkt konfigureres med ulike batteristørrelser for en rekkevidde fra 330 km til 550 km, etter den nye testsyklusen WLTP.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Startprisen for ID.3 1ST blir i underkant av 40.000 Euro i Tyskland. På bilutstillingen i Frankfurt (IAA) i september blir det verdenspremiere på den produksjonsklare versjonen av bilen. Det betyr at vi hittil ikke vet hvordan endelig produksjonklar bli vil se ut. Etter IAA blir endelige priser kjent, og da vil også priser for Norge bli tilgjengelig. Da vil alle som har forhåndsbestilt ID.3 1STkunne fullføre sitt kjøp. 

Lansering i Tyskland

ID.3 1ST blir en spesialmodell ferdig spesifisert i tre ulike utstyrsversjoner, skreddersydd for det norske markedet. Fire farger blir tilgjengelig. ID.3 Plus får i tillegg IQ Light (oppgraderte LED-lys), samt to-farget eksteriør og andre interiørdetaljer. For ID.3 Max følger panorama soltak og innovative løsninger som AR head-up display med.

ID.3 blir i størrelse som en Golf på utsiden og har rommeligheten i kupéen til en større bil, grunnet fleksibiliteten til MEB-plattformen. Den er kompakt og praktisk for kjøring i byen og samtidig romslig nok til å dekke familiens viktigste behov.

Elbilen er starten på en ny æra for Volkswagen med den helelektriske ID-familien når startskuddet går for ID.3 1ST.  Den blir første modell fra Volkswagen Groups MEB-plattform.

Alle som forhåndsbestiller en ID. 3 1ST, vil få med 1 års strømforbruk (inntil 2000 kWh). I Norge er det fortsatt gode muligheter for å sikre seg en ID.3 1ST, for levering i 2020

Test av ID.3