I 2021 kommer Jaguar Land Rover med en helelektrisk Range Rover SUV, skriver nettstedet Autonews.com. I tillegg kommer også selskapet med en elektriske Jaguar XJ, som vi tidligere har omtalt.

Begge elbilene får en batteristørrelse på 90,2 kWh, som gir en rekkevidde på opptil 470 km, fortalt Nick Rogers, en av toppsjefene i selskapet i en presentasjonen.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

På et arrangement for investorer fortalte den sammenslåtte bilprodusenten Jaguar Land Rover at de jobber med en helt ny plattform for både elbiler og bensinbiler. Plattformen skal bygges for store SUV’er og sedaner.

En plattform er grunnmuren for bilprodusenter før de skal produsere bilene, og gjør det mulig å lage ulike bilmodeller på den samme grunnmuren.

Den nye plattformen betyr at selskapet går bort fra plattformen de brukte for elbilen I-PACE.

Plattformer for både elbiler og bensinbiler spare penger sammenlignet med å bygge en egen plattform for en ren elektrisk bil. Men, de kan også gi noen ulemper sammenlignet med plattformer for kun elektriske biler.

For eksempel, behovet for å innlemme en forbrenningsmotor betyr ingeniører ikke kan forlenge plassen på innsiden av bilen, noe som er lett å gjøre på en plattform utformet bare for elbiler.