Mercedes-Benz planlegger å produsere en elektrisk sedan med navn EQE i 2022, ifølge pålitelige Autocar. Elbilen vil bli en kraftpakke med to motorer som gir firehjulstrekk, over 400 hestekrefter og en rekkevidde på omtrent 600 kilometer.

Elbilen EQE skal konkurrere direkte med Tesla Model S når det gjelder pris, hevder Autocar. Detaljene om den nye elbilen fra Mercedes har blitt offentliggjort i dokumenter publisert av Kinas departement for informasjon og teknologi.

En kilde har uttalt til Autocar at:
– EQE vil være kortere enn dagens E-klasse, men tilbyr plass som kan sammenlignes med eksisterende S-klasse.

EQE bli nok «en søskenmodell» til den større EQS, som også er en elektriske sedan. Den skal komme på veiene i 2021. Den nye elbilen fra Mercedes blir en av ti modeller fram mot 2025.

For kort tid siden hadde den tyske giganten verdenslansering av nye Mercedes-Benz EQC i Norge. Den er nå klar for bestilling og prises fra 616.900,- kr. inkl. levering. Med en rekkevidde på 417 km, hengerfeste, god plass og ekstrautstyr for nær 70.000,- kr. inkludert er dette en totalpakke mange nordmenn har ventet på.

EQC markerer starten på en ny epoke for Mercedes-Benz og Daimler, som investerer 100 milliarder kroner i sin EQ-satsing de neste årene.