SEAT satser stort på elektriske biler framover, og den første elbilen fra det spanske merket blir SEAT Mii electric. Elbilen hadde verdenspremiere i Oslo tidligere i dag.

SEAT Mii med en rekkevidde på 260 kilometer, blir en elbil som er tilpasset byene. Selskapet vil ikke ut med noe eksakt pris på nåværende tidspunkt, men sier at prisen skal være overkommelig og vil gjøre den tilgjengelig for nye kundegrupper.

Det er derfor grunn til å tro at denne bybilen vil kunne bli svært billig når den er klar for det norske markedet. Tidligere har SEAT-sjefen vært svært ambisiøs når han har snakket om selskapets prisstrategi framover.
– Målet er å kunne tilby små elbiler med en startpris på under 20.000 euro, uttalt SEAT-sjef, Luca de Meo på deres årlige presskonferanse tidligere i år.

Det er usikkert om man kan se sitatet i direkte sammenheng med lanseringen av SEAT Mii, men det sier noe om hvilket prissegment selskapet ser for seg framover.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Produksjonen av SEAT Mii electric starter i Bratislava (Slovakia) i fjerde kvartal 2019.

SEAT i Norge var naturlig nok svært stolte over at den spanske bilprodusenten hadde lagt verdenslanseringen til elbil-landet Norge.

– Mii electric markerer en ny elektrisk æra for SEAT. At våre venner i Spania legger verdenspremieren her i Norge understreker igjen viktigheten av det norske markedets posisjon som et pionermarked. Mii electric er leken, urban og digital, og bare starten på en storstilt elektrisk offensiv for SEAT, sier Ole Kristian Ågotnes, direktør for SEAT i Norge.


Ole Kristian Ågotnes, direktør for SEAT i Norge. Foto: SEAT

Den elektriske motoren får en effekt på 83 hk (61 kW), og dreiemomentet på 212 Nm er tilgjengelig umiddelbart. Det betyr at femdørsbilen når 50 km/t på bare 3,9 sekunder. Batteripakken er på 36.8 kWh.

SEATs første helelektriske produksjonsmodell legger også grunnlaget for fremtidige modeller i SEAT-porteføljen. Flere elektrifiserte biler kommer til å slå følge med Mii electric i nær fremtid, inkludert den helelektriske SEAT el-Born.

SEAT el-Born har en rekkevidde på opptil 420 km etter WLTP-standarden. Med en effekt på opptil 204 hk (150 kW), nås 100 km/h etter 7,5 sekund. Den kommer i løpet av 2020

Fakta om SEAT Mii electric

Batteri: Lithium-ion
Kapasitet: 36,8 kWh
Ladetid med AC 7.2kW til 80%: ca. 4 timer
Ladetdid med DC 40kW til 80%: ca. 1 time
Rekkevidde: 260km* (WLTP)
Ytelser:
Akselerasjon: 0-50 km/t på 3,9 sekund
Toppfart: 130 km/t
Dimensjoner:
Lengde: 3,557mm
Bredde: 1,645mm
Høyde: 1,478mm
Akselavtand: 2,420mm
Lastevolum: 250 liter (opptil 923 liter med nedfellt baksete)