Ladeselskapet Grønn Kontakt endrer prisene for lading fra kun å ta betalt per minutt, til en kombinasjon av at kundene nå skal betale for både minutter og hvor mye strøm batteriet får.

Tidligere kostet det 2,50 kr per påbegynte minutt før rabatt, for eksisterende kunder av Grønn Kontakt, når de skulle lade på en hurtiglader.

Årsaken til at selskapet endrer prisene, er for å gjøre det enklere og mer rettferdig for kundene, skriver de på sine nettsider.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Dette henger sammen med at Grønn Kontakt er i gang med bygge ut flere lynladere med 150 kW-effekt. Med «gammel» minuttpris ville Grønn Kontakt ha gitt kunder med elbiler som kan ta imot raskere lading en billigere pris, enn kunder med elbiler som lader tregere.

Tidligere har selskapet kun tilbudt hurtiglading på 50 kW, eller såkalt semi-hurtiglading på 22 kW.

Det blir flere og flere elbiler som kan lade raskt. Audi e-tron kan lade med en effekt på 150 kW, mens en Nissan LEAF eller Opel Ampera-e klarer mindre effekt med sine 50 kW.

Med ladere med større effekt enn 50 kW og kun pris per minutt, måtte en LEAF-eier ha betalt mye mer for lading enn en Audi e-tron. Dette er fordi LEAF’en ville brukt mer tid på å lade opp elbilen, ettersom den tåler mindre effekt enn e-tron.

Elbilforeningen synes den nye prismodellen er spennende og har uttalt følgende på sine nettsider:
–  Sammenlignet med dagens prismodell, vil det bli en redusert pris når man lader sakte, slik for eksempel mange opplever om vinteren når det er kaldt. Samtidig vil mange oppleve noe økning i pris under vanlige forhold, sier Erik Lorentzen, leder for fag og rådgiving i Elbilforeningen.

Nye priser gjeldende fra 01. juli 2019:

Hurtiglading:
Registrert kunde:   NOK 1,25 per minutt + NOK 2,90 per kWh
Drop inn kunde:     NOK 2,50 per minutt + NOK 2,90 per kWh

Offentlig tilgjengelige Flexiladere: 
Registrert kunde:   NOK 0,10 per minutt + NOK 2,50 per kWh
Drop inn kunde:     NOK 0,30 per minutt + NOK 2,50 per kWh

Nytt produkt for deg som Flexilader mye: 
FlexiGo:                NOK 99,- per mnd + 2,50 per kWh