Hyundai er i gang med å produsere sin første crossover el-SUV på sin nye elektriske plattform, skriver Business Korea. Den nye el-SUV’en skal visstnok få en rekkevidde på 450 kilometer og skal avdukes i juni neste år. Det spekuleres i at den nye elbilen skal produseres fra tidlig 2021, ifølge Business Korea.

Det ser ut til at den nye el-SUV’en blir svært lik Hyundai KONA, som også er en crossover el-SUV med 449 kilometer i rekkevidde, men lages på en plattform som er tilpasset fossilbiler.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

En plattform er grunnmuren for biler, og lages før de skal produsere bilene. En elektrisk plattform gjør det mulig å lage ulike bilmodeller på den samme grunnmuren, og er bedre tilpasset store batteripakker som må inn i elbilene. .

Planen til Hyundai er å ferdigstille en prototype av den nye el-SUV’en i løpet av desember i år. Bilprodusenter lager vanligvis 50 til 200 prototyper før man begynner masseproduksjon av en modell.

Prototypen testes for holdbarhet, kjøreytelse og kollisionssikkerhet i inn-og utland. Etter testing gjøres det endringer når prototypen skal tilpasses til masseproduksjon.

Hyundai nåværende el-SUV, KONA, har vært svært ettertraktet siden den ble lansert i 2018. Årsakene til dette har vært bilens kombinasjon av rekkevidde, pris, design og utstyr.

Problemet er at Hyundai sliter med å produsere nok biler, og det fører til at om du bestiller elbilen i dag, så kan du tidligst forvente å få den levert i andre halvår av 2020. 

Inntil den nye el-SUVen fra Hyundai kommer, så blir 2020-modellen av KONA electric en oppgradert modell. KONA electric får fra neste modellår 11kW-trefas ombordlader, slik at man kan lade bilen enda raskere hjemme.

Ved å erstatte dagens 7.2kW-enfas ombordlader reduserer man ladetiden med opptil 23 prosent fra minimum 9 timer og 35 minutter, til minimum 7 timer og 25 minutte.

Dette vil medføre en prisøkning som foreløpig ikke er kjent. Kunder som allerede har lagt inn ordre på dagens KONA electric vil i utgangspunktet få levert bilen de har bestilt. Mer informasjon og priser er ventet sommeren 2019.