KIA i Norge klarer ikke å levere det antallet av elbilene e-Niro og e-Soul som de hadde håpet på. I en epost til kundene opplyser selskapet at de kun klarer å levere mellom 150 og 250 e-Niro og mellom 200 og 250 e-Soul i resten av 2019. Årsaken til at det blir færre leveranser skal være batterimangel. Det var Teknisk Ukeblad som først omtalte saken.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Ifølge TV2/Broom er det 7000 kunder av de to elbilene som fortsatt er på venteliste. KIA hadde tidligere anslått at de i 2019 skulle motta ca. 2000 e-Niro og fra 1500-2000 e-Soul i løpet av året. Nå blir disse tallene for 2019 kraftig nedjustert, og mange tusen kunder må se langt ettter elbildrømmen.

Les vår test av KIA e-Niro.

– Det stemmer at vi i dag har informert kunder på venteliste at vi vil få langt færre elbiler i år enn antatt. En veldig beklagelig situasjon, sier Kia Norges informasjonsansvarlige Mette Simonsen Sauge til Tek.no. 

Hittil i år har KIA klart å levere ut 600 e-Niro. Totalt vil det derfor ende på rundt 800 e-Niro i løpet av året. For e-Soul som starter de første utleveringene i juli/august, vil det totalt ende på 200-250 e-Soul når vi kommer til årskifte.

KIAs problemer med produksjon og utleveringer står i sterk kontrast til Tesla. For noen få dager siden rundet Tesla Model 3 i Norge 10 000 registrerte elbiler i 2019.
Hittil i juni har Tesla levert ut 2640 av sin Model 3.