I dag ble prototypen av elbilen Lightyear One, verdens første solcelledrevne elbil med en rekkevidde på 725 kilometer, avduket i Katwijk i Nederland. Bak selskapet Lightyear står blant annet tidligere ansatte i Tesla og Ferrari.

– Vi løser rekkevidde-utfordringene med det vi kaller ultra-effektivitet. På den ene siden vil det fører til et eksepsjonelt bra rekkevidde på 725 km (WLTP) på et relativt lite batteri. På den andre siden kan den lade opp direkte fra solen fordi energiforbruket er mye lavere, sier Les Hoefsloot, sjef i selskapet Lightyear.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Solcellepanlenen på bilen skal bidra til å lade 20 000 kilometer i løpet av året. Det er taket som består av fem kvadratmeter med solceller. Selskapet hevder at solcellene kan lade opp elbilen med en hastighet på 12 km per time, noe som kanskje ikke høres ut som mye, men det ville faktisk være betydelig hvis det er sant.

Ladehastigheten til elbilen skal også være god. De hevder at Lightyear One skal kunne lade 400 kilometer i løpet av en natt på en 230 V stikkontakt.

Kjøretøyet er en 5-seter, og den drives av fire uavhengige hjul i motoren. Den forventes ikke å være ekstremt kraftige med en akselerasjon på 0-100 km /t på ti sekunder.

Lightyear vil få i gang produksjonen av Lightyear One i 2021. De første 100 biler har allerede blitt reservert. På Lightyear sine nettsider kan kjøpere nå kjøpe en av de 500 Lightyear Ones for € 119.000 med forventet levering i 2021.