Nå vil Tesla Model 3 kunne lade med en effekt på 200 kilowatt. Før oppdateringen kunne Model 3 ta imot 120 kilowatt, så økning vil gi betydelig lavere ladetid.

Det er gjennom en programvareoppdatering som startet i helgen at Model 3 Long Range og Performance får muligheten til raskere lading enn tidligere, skriver TEK.no. Utrullingen av oppdateringen vil gå over to uker.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Det er i dag kun et fåtall av laderne som klarer å levere en effekt på 200 kilowatt.Teslas Supercharger V2 klarer kun å levere 145 kilowatt med CSS-standarden, men det er ikke lenge til elbilprodusenten kommer med enda raskere ladere.

– Når vi senere introduserer V3-Superchargerne, vil disse bilene kunne lade enda raskere, med 250 kW toppeffekt, skriver Teslas norske kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i en melding. 

Det nye lynladenettverket Ionity bygger ladere som gir 350 kilowatt effekt, men i dag er det kun 11 Ionity-ladestasjoner i Norge, som kan gi Model 3 maks effekt. I tillegg har ladeselskapet Fortum noen få ladere med 350 kilowatt effekt. 400 lynladestasjoner i Europa skal være på plass innen 2020.