Hyundai KONA tar tredjeplassen i segmentet «liten SUV» i den anerkjente amerikanske nybileier-testen til J.D. Powers. På plassene over finner vi KIA Sportage helt øverst og Hyundai Tucson på en andreplass.

Undersøkelsen måler antall biler med problemer eller feil per 100 kjøretøyer i løpet av de første 90 dagene etter overtakelse. 2019-utgaven baserer seg på svar fra 76.256 nybilkunder i det amerikanske markedet. 

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

– Hyundai-eiere og nye kunder kan være trygge på at vår nybilkvalitet fortsetter å være på topp i bransjen, sier direktør for kundetilfredshet i Hyundai Motor America, Barry Ratzlaff.

Hyundai kuttet antallet problemer med ytterligere tre per 100 biler i år, og endte med en score på 71 per 100 biler. Dette er et solid resultat, langt under snittet, på 91 per 100 biler. 

Totalt sett for alle kategorier, var dett Hyundai Motor Groups premiummerke Genesis som vant i år som i fjor, tett fulgt av konsernsøsknene Kia og Hyundai på andre og tredje plass. Gapet ned til fjerdeplass var stort, med hele 12 flere biler med feil per 100 kjøretøyer.