Syv år etter lanseringen av det som har blitt Europas bestselgende elbil, lanseres nå nye Renault Zoe. Med det nye batteriet Z.E. 50 (52 kWh) har elbilen nå fått en oppgradering fra 300 til 390 km i rekkevidde etter den nye og strengere WLTP målemetoden. Prisene for elbilen er enda ikke bekreftet, men kommer om kort tid, lover selskapet. Leveringen av nye ZOE starter allerede i september 2019.

Motoren på 100 kW (135 hk) gir høyere dreiemoment (245 Nm) sammen med bedre kontroll og respons ved akselerasjon. 0 til 100 km/t utføres på mindre enn 10 sekunder og topphastighet er nå 140 km/t.

Nye ZOE har en rekke designendringer. De myke formene fra de tidligere generasjonene er nå mer distinkte. Panseret har fått ny design med tydelige konturer ned mot ladeluken, prydet med Renaults diamantlogo. Støtfangeren har fått et tydeligere preg med ny utforming og med krominnlegg i grillen og rundt tåkelysene.


Nye ZOE leveres nå
med LED-hovedlykter. Disse nye hovedlyktene gjør ikke bare at bilen får et mer sportslig uttrykk, de gir også betraktelig bedre sikt med hele 75% sterkere lys enn halogenlys med samme energiforbruk.

Nye ZOE har, i tillegg
til en ny elektronisk girspak e-shifter, en ny kjøremodus, som gjør at føreren nesten ikke trenger å bruke bremsepedalen. Når B-modus er aktivert, reduseres farten betydelig raskere når føreren slipper gasspedalen. B-modus gjør det lettere å kjøre, spesielt i bytrafikk eller saktegående trafikk.

Interiøret er helt nytt,
og både instrumentpanel og dashbord har fått ny design for bedre komfort. Renault-konsernets designere har lagt vekt på en finish av høy kvalitet, komfort og ergonomi. En ny detalj det er verdt å legge merke til i nye ZOE, er det 10 tommer store førerdisplayet, som leveres helt fra det laveste utstyrsnivået.
I utstyrsversjonen ZEN har nye ZOE, setetrekk som er 100 % resirkulert stoff.

Den 9,3 tommer store
berøringsskjermen på midtkonsollen gir tilgang til alle navigasjons- og underholdningstjenestene. Her kan man betjene de ulike førerassistentsystemene, tilpasse fargene på førerdisplayet og gjøre andre endringer i innstillingene for bilen. Systemet Renault EASY LINK er utvidet med spesielle elbilfunksjoner som f.eks. finne ut om det er ledige ladestasjoner i nærheten. Du kan også koble til smarttelefonen og få opp apper på skjermen ved hjelp av Apple CarPlay og Android Auto.

Nye ZOE får en rekke nye førerassistentsystemer

  • Trafikkskiltgjenkjenning
  • Automatisk dimming av fjernlys
  • Blindsonevarsling
  • Bakkestartassistenten Auto-Hold
  • Automatisk nød-bremsing
  • Filskiftevarsler og filholderassistent
  • «Handsfree» parkering
  • Parkeringssensorer foran, bak og på sidene
  • Automatisk parkeringsbrems