For kort tid siden lanserte sjef i Tesla, Elon Musk, Teslas splitter nye Model Y. På lanseringen fikk journalister og YouTubere’ere muligheten til å prøvekjøre el-SUV’en (du finner videoene lengre ned i saken).

Leveransene av Model Y vil starte på høsten i 2020.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

– Jeg tror denne bilen kommer til å selge godt. Vi tror salget kan overgå Model 3 og Model S til sammen, sa Elon Musk.

Bilen vil få en rekkevidde på 483 kilometer, fortalte Musk. Men det er basert på den langt strengere amerikanske standarden for rekkevidde, og i Europa blir derfor rekkevidden 540 kilometer, på Model Y med bakhjulsdrift (se mer info om rekkevidde for flere modeller lengre ned)

«Standard Range»-modellen vil komme rundt et halvår senere. Å legge inn en ordre krever et depositum på 15 000 kroner, og allerede nå kan norske kunder bestille bilen.