Det er mange som gleder seg til Volkswagens ID.BUZZ kommer. Allerede tilbake i 2018 fikk det britiske elbilnettstedet FullyCharged lov til å prøvekjøre konseptbilen i USA (se video lengre ned i saken).

Rekkevidden er opp til 600 kilometer, forklarte Frank Welsch, Volkswagens utviklingssjef når elbil-konseptet ble presentert tilbake i 2017.

Selskapet planlegger at elbilen skal komme på markedet i løpet av de neste tre årene.

Med en ladeeffekt på 150 kW tar det rundt tretti minutter å lade batteriet til 80 prosent. Lithiumbatteriet har en kapasitet på 111 kWh.

Konseptbilen har plass til åtte seter, noe som gjør den til romsligere enn noen annen elbil på markedet. Bilen har en lengde på 494 cm, en bredde på 198 cm og en høyde på 196 cm. Akselavstanden er på hele 330 cm, og har et bagasjerom som tar fra 660 til 4600 liter.