SEAT satser stort på elektriske biler framover, og den første elbilen fra det spanske merket blir SEAT Mii electric. Med en elsparkesykkel får de 200 første kundene med forhåndsbestilling utvidet rekkevidden med 25 kilometer når de kjøper elbilen, skriver selskapet i en pressemelding.

SEAT Mii electric har 260 km rekkevidde. Legger du til den elektriske sparkesykkelens rekkevidde, får du en total rekkevidde på inntil 285 km. Det at SEAT velg denne uvanlige løsningen for å omtale egen rekkevidde, kan nok tyde på kampen om elbilkundene har tetnet seg til. Spesielt i segmentet for små, urbane elbiler med kort rekkevidde.

En reservasjon av elbilen ligger på 990 kroner.

– Når vi i SEAT slenger inn ekstra rekkevidde på kjøpet, er det fordi vi har en litt annen tilnærming til mobilitet enn det konkurrentene våre har. Dessuten blir det jo et reellt konkurransefortrinn i møte med andre elbiler i samme segment, sier Ole Kristian Ågotnes, Direktør for SEAT Norge i Harald A. Møller AS.

Utleveringen av elbilen er i starten av 2020.