Volkswagen (VW) bekrefter nå at de ikke forventer problemer med leveringen av batterier til sin elbiler de neste årene, i motsetning til konkurrenter som Hyundai og Audi, skriver nettstedet Auto Motive News.

Den første elbilen ut på den nye elbilplattformen til Volkswagen er ID.3, som skal produseres senere i år, og leveres fra midten av neste år. Volkswagen planlegger å utlevere mer enn 100.000 gjennomsnittlig per år av nye ID.3.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

– Jeg kan bekrefte at i de første årene av vår plan har vi en tilstrekkelig tilførsel av battericeller blitt kontraktsfestet, sa Thomas Ulbrich, VWs sjef med ansvar for elektrisk mobilitet, og tilføyde dette var tilfellet fram til 2023.

Det oppstod spekulasjoner i tysk presse om at eksisterende batterileverandører vil si opp kontraktet med Volkswagen. Det skjedde etter at den tyske bilprodusenten investerte rundt 900 millioner Euro i felles batteriproduksjon med batterileverandøren Northvolt AB.

– Vi har kontrakter slik at ingen kommer til å stå der og fortelle oss at vi ikke skal gi deg mer, sier Ulbrich i respons til spekulasjonene.

Men selv om de første årene av elbil-leveringer er sikret med nok batterier, vil de tyske selskapet ha enorme behov for de neste seks årene. Volkswagenkonsernet har som følge av sin elektrifiseringsstrategi behov for mer enn 150 GWh batteriproduksjon årlig fra 2025, bare i Europa – i Asia er behovet av samme størrelsesorden.

– Våre innkjøpsbehov fortsetter etter den første bølgen. Du vil sannsynligvis se oss permanent i forhandlinger for battericeller i de neste tre til fem årene, fortalte Ulbrich til tyske journalister.

Den 8. mai åpnet Volkswagen for forhåndsbestilling av den nye modellen ID.3 1ST. Hittil skal visstnok over 20 000 i Europa forhåndsbestilt elbilen, og ganske mange av disse er nok nordmen.