I november 2019 starter serieproduksjonen av den første helelektriske modellen på MINI-fabrikken i Oxford i England. Den nye modellen har fått navnet MINI Cooper SE, og prototypen går nå gjennom de siste testprogrammene før produksjonen starter.

Elbilen gjorde sin helelektriske entré med konseptbilen «MINI Electric Concept» på den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt høsten 2017.

Hittil vet vi ikke så veldig mye om hva som kommer i den nye elbilen fra MINI. Viktige tall om blant annet rekkevidde, topphastighet, akselerasjon og bagasjeplass vil vi få vite mer om under bilmessen i Frankfurt i midten av september. Men, veldig mye tyder på at MINI vil få mange likheter med sin eier BMW sin elbil i3s.

Det betyr mest sannsynligvis et batteri på 42 kWh, og en antatt rekkevidde på i underkant av 30 mil på sommerføret, mener fagbladet Motor. BMW i3s har 184 hk og 270 Nm. og gjør unna sprinten fra 0-100 km/t. på 7,3 sekunder. Det er sannsynlig at MINI får mange av de samme tekniske spesifikasjonene når den kommer.

Elektrifiseringen av MINI startet for alvor i 2017. Før konseptbilen av MINI’s første helelektriske bil ble vist på høsten, ble MINI Countryman lansert som ladbar hybrid tidlig på året. Med et smart firehjulsdriftsystem og romslig interiør ble bilen fort populær i det norske markedet. I 2018 utgjorde den ladbare hybriden over 67 prosent av MINI-salget i Norge.

Nå har tiden kommet for det neste kapittelet i MINI’s elektriske historie.

Helt nye MINI Cooper SE har den klassiske designen til MINI’s 3-dørs versjon. Utviklet for en urban livsstil med et utslippsfritt fotavtrykk, byr den elektriske MINI-en på en ny opplevelse av den legendariske go-kart-følelsen som MINI er kjent for.

Norske kunder kan nå, som blant de første i verden, forhåndsreservere sin første helelektriske MINI mot et depositum på 10 000 kroner. (Beløpet blir senere trukket fra salgsprisen, eller tilbakebetalt dersom kunden ikke ønsker å gjennomføre handelen.) 

Lanseringen av den første helelektriske MINI-en er et viktig steg for utviklingen av MINI i de nordiske landene.

– Folk endrer seg, og det samme gjør vi. Det siste året har vi gjort det betydelig enklere å velge MINI-en som passer våre kunder best, ved å spisse modellutvalget med kun bensin-, ladbar hybrid-, og snart også en helektrisk MINI-modell. Vi ønsker å gi våre kunder unike MINI-opplevelser, uansett hvor de treffer oss. Derfor får også alle våre forhandlere nå en betydelig oppgradering med skandinavisk design i fokus, sier Anders Brocknäs, ansvarlig for MINI i de nordiske landene.