Den nye elbilprodusenten Byton melder selv i sosiale medier at de er i gang med å teste prototypen av el-SUV’en Byton M-Byte i hele 42 varmegrader. Testingen foregår i Arizona, der de sjekker hvordan motoren, bremser og batterikapasitet takler varmen.

Byton skriver selv at bilprodusenter fra hele verden bruker Arizona for å teste bilene sine:

El-Suv’en ble lansert på en av verdens største teknologikonferanserser –  CES-messen i Las Vegas for litt over ett år siden. Det står i dag over 11 000 nordmenn på venteliste for det nye bilselskapet Bytons første EL-SUV, som heter Byton M-Byte. 

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

48 tommers skjerm

Noe av det mest spektakulære med bilen er 48 tommers skjermen helt i fronten. Skjermen, sammen med andre skjermer i bilen, vil kunne interagere med brukeren på hele fem ulike måte: berøring (ikke på selv skjermen), stemme, ansikt, håndbevegelser og knapper. Den enorme skjermen vil kunne deles i to, slik at passasjeren kan bruke en del og føreren en del.  

Ble vintertestet tidligere i år

Tidligere i år gjennomgikk elbilen sine første vintertester. Byton valgte indre Mongolia med ned til 30 minus, som stedet for å gjennomføre testene. Selskapet meldte selv at de kjørte flere tusen kilometer under de iskalde forholdene.

Viktige fakta om Byton M-Byte:

 • to batterivarianter på 71 og 95 kilowattimer: Det minste batteriet vil få bakhjulstrekk og det store batteriet vil få 4wd. Det minste vil få 400 km etter WLTP standarden, mens det største vil få 520 km fra starten av
 • Design av serieprodusert elbil vil bli vist fram i siste halvdel av 2019
 • En startpris på 45 000 dollar (380 000 kroner). Les mer om pris under kulepunktene.
 • Vil kunne pre-order elbilen i første halvdel av 2020 og konfigurere i siste halvdel av 2020.
 • Autonom på nivå tre, noe som betyr selvkjørende når sjåføren passer på
 • Produserer fra slutten av 2019
 • Leveres uten luftfjæring
 • Parkerer av seg selv
 • Kommer med Amazon Alexa og mest sannsynligvis Spotify, samt andre musikkløsninger
 • Vil kunne hjemmelade på inntil 22 kW
 • Vil kunne hurtiglade på 120-150 kW