Audi gjør seg nå klare til å komme i gang med produksjonen av e-tron GT concept, skriver bransjenettstedet Electrive. Det blir den tredje elbilen til Audi etter e-tron SUV som allerede er på markedet, og e-tron Sportback som kommer i 2019.

Elbilen skal produseres sammen med fossilbilen, Audis R8, på deres fabrikk Neckarsulm fra slutten av 2020.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

God rekkevidde og masse kraft

Konseptbilen som ble vist frem i Los Angeles har quattro firehjulsdrift og 434 kW (590 hestekrefter). 0-100 km/t skal gjøres unna på 3,5 sekunder og topphastigheten er begrenset til 240 km/t. Dette er altså en fullblods sportsbil.

Rekkevidden på Audi e-tron GT concept er 400 kilometer takket være batteripakken på 90 kWh, som ligger i gulvet på bilen.

Regenerering av energi øker rekkevidden. Audi e-tron GT concept hjelper bilen deg til å kjøre økonomisk og regenerere energi, og 90 prosent av all bremseenergi vil komme fra de to elmotorene – før de keramiske bremsene slår inn.

Lader til 80 prosent på 20 minutter


Batteriet på Audi e-tron GT concept kan bli ladet på forskjellige måter: Ved å bruke en kabel eller med induksjonslading. Med ladekabel kan man ha en ladetid på opptil 80 prosent batterikapasitet på 20 minutter, noe som gir en rekkevidde på nye 320 kilometer.