I dag på et arrangement i Rotterdam ble nye el-MINI avduket. Den får et lite batteri på 32,6 kWh, noe som gir en rekkevidde på 235 kilometer, målt etter en realistiske WLTP-standarden.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

MINI Cooper SE tilbys med tre utstyrsnivåer, der den billigste varianten prises relativt billig fra kr. 259.900.

De tre modellene som tilbys:

  • MINI Cooper SE Essential, fra kr. 259.900, inkluderer følgende utstyr:
    MINI Connected Navigation, valgfri farge, oppvarmede forseter, comfort access, lyspakke, ryggekamera og parkeringssensorer bak, førerassistentsystem med mer
  • MINI Cooper SE Experience, fra kr. 279.000, inkluderer følgende utstyr:
    Som «Essential» med tillegg som MINI Connected Navigation Plus, parkeringsassistent, adaptive LED-frontlykter, head-up display, parkeringssensorer foran og bak, trådløs lading for mobiltelefon, Harman Kardon høyttalsersystem med mer
  • MINI Cooper SE Maximise, fra kr. 299.900, inkluderer følgende utstyr:
    Som «Experience» med tillegg av blant annet sportsratt, skinninteriør, panoramasoltak, egen farge med mer

I konkurranse med de nye elbilene i omtrent samme prisklasse, men med bedre rekkevidde, fra blant annet Skoda, Peugeot, Opel og SEAT, så skal MINI få en tøff konkurranse.

Med hurtiglading gjennom CSS og 50 kW-kapasitet på laderen, så lades batteriet til 80 prosent på 35 minutter.

Den elektriske motoren i MINI Cooper SE har en effekt på 184 hestekrefter og et dreiemoment på 270 Nm. Sprinten fra stillestående til 60 km/t går unna på 3,9 sekunder, mens samme øvelse fra 0-100 km/t tar 7,3 sekunder. Toppfarten er begrenset til 150 km/t. 

– Produksjonen starter i oktober-november, og bilene vil leveres ut ganske umiddelbart etter det. Til norske kunder snakker vi om første kvartal i 2020. Vi ser foreløpig for oss et tresifret antall, men kommer tilbake med flere detaljer når vi nærmer oss, sier kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby i BMW Norge til Tek.no. 

På lik linje med en 3-dørs MINI Cooper med bensinmotor er bagasjeromsvolumet på 211 liter, og 731 liter dersom bakseteryggene legges ned. Sammenlignet med en MINI Cooper S med bensinmotor og automatgir, veier den helektriske MINI Cooper SE rundt 145 kg mer, med en egenvekt på 1365 kg.

MINI Cooper SE får sin verdenspremiere på den internasjonale bilutstilingen i Frankfurt i september, rett før serie-produksjonen starter. Norske forhandlere åpnet for forhåndsreservasjoner i april og vil ta imot endelige ordre til høsten.

MINI Cooper SE er en videreføring av 3-dørsmodellen, som i dag er tilgjengelig med flere bensinmotorer. Med en lengde på 3845 mm, akselavstand på 2495 mm, bredde på 1727 mm og høyde på 1432 mm, er også dimensjonene så godt som identiske. Den eneste forskjellen ligger i høyden. For å sikre bakkeklaringen under batteriene i gulvet, er MINI Cooper SE 18 mm høyere.