Peugeot Norge har sluppet prisen på den helelektriske e-208, og den starter på 249.580 kroner, skriver de i en pressemelding. Elbilen e-208 kommer til Norge på slutten av året, som ifølge TV2/Broom.no 1000 nordmenn allerede har reservert.

Elbilen kommer med 136 hestekrefter, et batteri med kapasitet på 50 kWt og bilens oppgitte rekkevidde er 340 kilometer målt etter den realistiske WLTP-standarden.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Prisen fra 249.580 kroner ligger under for eksempel to av Norges bestselgende elbiler gjennom tidene, som per i dag har kortere rekkevidde: Volkswagen e-Golf og Nissan LEAF. Sistnevnte kommer om kort tid med oppgradert utgave med bedre rekkevidde på opptil 385 km, men også en høyere pris fra 346.800 kroner.

Lading hjemme med veggboks tar henholdsvis 5 timer og 15 minutter (11 kW) og 8 timer (7,4 kW). I tillegg er bilen klargjort for hurtiglader på inntil 100 kW. Da lades batteriet til 80 prosent i løpet av 30 minutter.

– Vi er svært glade for å slippe denne attraktive prisen på helt nye e-208. Fabrikken har funnet en perfekt middelvei mellom motor, rekkevidde på 34 mil og pris. Bilen er dessuten pakket med morgendagens teknologi, ser helt fantastisk ut og kommer til å passe norske kunder svært godt. Dette er en modell vi kommer til å se mye av på veien i tiden som kommer, sier Rune Hensel, direktør for Peugeot hos Bertel O. Steen.

Elektrifisering
Peugeot e-208 er den nye generasjonen elektriske biler fra Peugeot, og representerer starten på en kraftig elektrifiseringsbølge av merket. Det betyr at innen 2025, skal alle modeller fra Peugeot leveres i en elektrifisert versjon (helelektrisk, Plug-in eller begge deler).

Utstyr
Peugeot e-208 er fra grunnmodell utstyrt med alt relevant utstyr. 6,6 kw onboard lader, ladekabel, inntil 100 kw hurtiglading, varmepumpe (5 kw), programmerbar lading og varme/kjøl via appen MyPeugeot, justerbar regenerering (inntil 20 prosent ekstra rekkevidde ved bykjøring), i-Cockpit 3D, skinnratt og sikkerhetspakke med førerassistentsystemer.

Varmepumpe er en effektiv løsning for å oppnå god kupétemperatur, samtidig som rekkevidden forringes minst mulig. Innstillinger for oppvarming kan programmeres via skjermen i bilen eller via appen MyPeugeot, uansett om den er plugget i lader eller ei.

LADING
e-208 er konstruert slik at plassen innvendig og i bagasjerommet er identisk som modellen med bensinmotor. Batteriet har en fysisk størrelse på 220 liter og befinner seg i gulvet mellom for- og bakaksel. Det sikrer i tillegg til god plass, også en fordelaktig vektfordeling.