Tesla Model S har vært i det norske markedet siden 2013, og per i dag ruller det over 20 000 av modellen på norske veier.

Elbilen var på mange måter den som var med på å elektrifisere bilmarkedet i Norge – når den kom med lang rekkevidde og gunstige priser.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Fortsatt er Model S som nybil dyr, der du må punge ut med 781.900 for den billigste varianten «Long Range», hvis du skal tilpasse den selv. Men ettersom elbilen har vært på markedet i flere år nå, finner du brukte og ganske billige Model S på blant annet Finn.no.

Model S til godt under 300 000

Vi har gjort et søk, og nå ligger det ute hele åtte Model S til under 300 000 kroner på Finn.no. Til den prisen får du en kraftpakke på over 400 hestekrefter, stort batteri på 85 KwH som gir 400 kilometer rekkevidde, gratis superlading ut elbilens levetid og mye bra ekstrautstyr.

I tillegg selger Tesla selv brukte Model S på sine nettsider. Der kan du akkurat nå få en 2013-modell til kr 276.400. Den har gått omtrent 100 000 kilometer, nesten 400 kilometer rekkevidde (NEDC), gratis superlading og bra med hestekrefter.

Svekkes batteriet på brukte elbiler?

Mange var bekymret for batteriene til elbilene skulle svekkes med årene. Undersøkelser av Model S viser at batteriet kun har tapt fem prosent kapasitet etter 80.000 kilometer, skriver Elbilforeningen. Etter hele 300.000 kilometer skal det være 90 prosent igjen av kapasiteten. Det betyr altså at batteriet svekkes i liten grad, og at du som bruktbilkjøper kan forvente små svekkelser av rekkevidden.