Volkswagen gjør i disse dager om hele Zwickau-fabrikken slik at den kan produsere elbiler, skriver Electrive. Fra og med august er den første av to samlebånd i gang for produksjon av elbilen ID.3.

I Zwickau bygges den største og mest effektive elbilfabrikken i Europa. For første gang blir en hel bilfabrikk transformert.

Den første elbilen ut på den nye elbilplattformen til Volkswagen er ID.3, som skal produseres senere i år, og leveres fra midten av neste år. Volkswagen planlegger å utlevere mer enn 100.000 gjennomsnittlig per år av nye ID.3.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Skal produsere 330 000 elbiler i året

Fra slutten av 2020 skal det andre samlebåndet i fabrikken være klar til å produsere elbiler for Volkswagen. Når fabrikken når maks kapasitet vil det rulle ut 330 000 helelektriske biler per år i Zwickau fra 2021 og utover.

I dag produserer de 8000 ansatte på fabrikken 250 000 biler i året av blant annet modellen Volkswagen Golf

Over 20 000 forhåndsreservasjoner

ID.3 er en av seks modeller i den helelektriske ID.-familien. Fra før har Volkswagen vist fram følgende konseptbiler: ID. ROOMZZ , I.D. CROZZ, I.D. BUZZ, I.D. VIZZION og I.D. BUGGY.

Den 8. mai åpnet Volkswagen for forhåndsbestilling av den nye modellen ID.3 1ST. Hittil skal visstnok over 20 000 i Europa forhåndsbestilt elbilen, og ganske mange av disse er nok nordmen.