XJ-modellen har eksistert i ti år og Jaguar har produsert 120 000 eksemplarer av bilen. Nå bekrefter Jaguar ryktene om at en elektrisk XJ blir deres andre elbil etter lanseringen av el-SUV’en I-PACE, skriver nettstedet Electreck.

Det samme teamet som utviklet Jaguars I-PACE har fått oppdraget med å utvikle den nye elbilen. Den elektriske versjonen av bilen blir den 9 utgaven av XJ.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Allerede neste år kommer muligens XJ på markedet som elbil. Ebilen får en batteristørrelse på 90,2 kWh, som gir en rekkevidde på opptil 470 km, fortalt Nick Rogers, en av toppsjefene i selskapet i en presentasjon for kort tid siden.

På det samme arrangement for investorer fortalte den sammenslåtte bilprodusenten Jaguar Land Rover at de i 2021 kommer med en helelektrisk Range Rover SUV.

Bilprodusenten lanserer også en ny plattform for bilene. En plattform er grunnmuren for bilprodusenter før de skal produsere bilene, og gjør det mulig å lage ulike bilmodeller på den samme grunnmuren.

Den nye plattformen betyr at selskapet går bort fra den de brukte for elbilen I-PACE.

Jaguar har hatt stor suksess med sin første elbil allerde. Under bilutstillingen i New York i påsken ble Jaguar I-PACE kåret til årets bil i verden. Vinneren ble valgt ut av 86 journalister. Allerede har elbilen blitt kåret til årets bil i Europa og i Norge.

Hittil har over 11 000 kunder (tall fra april) i mer enn 60 land over hele verden mottatt elbilen. I Norge er det registrert 3267 (tall fra 6. juli 2019) I-PACE som kjører på norske veier, ifølge elbilstatistikk.no.