Den kinesiske elbilprodusenten Aiway planlegger lansering av sin el-SUV U5 i Norge og Europa. Selskapet skal som lanseringsstunt og test gjennomføre verdens lengste kjøretur med en elektrisk protoype av elbilen. Turen er på hele 15 000 kilometer.

Startskuddet for rekordforsøket går 17 juli, skriver Autocar.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Elbilen som ble lansert i Europa i april 2020, ble presentert i mars 2019 på Geneva Motor Show. Den 4,70 meter lange U5 har en 140 kW motor på forakslen, og rekkevidden skal være på 460 kilometer, men det er basert på den gamle og svært optimistiske NEDC-metoden.

Det er bekreftet at elbilen skal selges i Norge og Nord-Europa, skriver bransjenettstedet Electrive.

Prisene er ikke kjent ennå, men nettstedet Electrive spekulerer i en startpris på rundt 25 000 euro, noe som vil gjøre den svært billig.