Tesla Model 3 har blitt kollisjonstestet av den anerkjente NCAP-testen i Europa. Den har fått full pott, og fikk fem av fem stjerner i testen (se video lengre ned i saken).

En høy score i NCAP-testen er svært viktig for bilprodusentene og testen er på mange måter en standard for om bilmerkene har sikkerhet i høysete.

–Dette er veldig hyggelig å se. Alle i Tesla er dypt opptatt av sikkerhet, og å få denne anerkjennelsen i Euro NCAPs kollisjonstest er viktig for oss og for kundene våre. Vi ser også at Euro NCAP anerkjenner våre aktive sikkerhetsfunksjoner, som vi får faktisk får høyest score på av alle tester utført under 2019-protokollen, sier Even Sandvold Roland, kommunikasjonssjef for Tesla Norge til Dagens Næringsliv.

Også de som utførte testen ble svært imponerte over resultatene til Tesla Model 3:

– Tesla Model 3 oppnådde en av de høyeste sikkerhetsutstyr poengsummene vi har sett noensinne. Bilens anti-kollisjonsassistentsystem er førsteklasses, med sin automatiske nødbrems og frontkollisjonsvarsler som viser et høyt ytelsesnivå, sier Matthew Avery, som er sjef for Thatcham Research som utførte testen.