Mange har vært usikre på om Rivian skulle klare å levere elbiler. Men etter disse bildene (se lengre ned i saken) å dømme, så ser det ut som at oppstartselskapet er i rute.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Det var selskapet som selv slapp bildene i sosiale medier for kort tid siden. Både Amazon og Ford har investert milliarder i elbilseselskapet som skal komme med sin elektriske pickup og SUV.

Imponerte stort på lansering

Rivian imponerte alle på LA Auto Show november i fjor med sin elektriske pickup og SUV, som de kaller R1T pickup og R1S SUV

Bilene er ventet å få en rekkevidde på over 640 kilometer fra et batteri på 180 kWh, med flere mindre batterier også tilgjengelig. Null til 100 km/t skal gå på rundt tre sekunder. Påstått kundelevering skal starte i slutten av 2020.

Avslørte pris tidligere i år

Bilprodusenten har tidligere annonsert at R1T elektrisk pickup truck vil ha en startpris på $ 69.000, og R1S SUV vil starte på $ 72,500. Tidligere har administrerende direktør i selskapet Rj Scaring i et intervju med greentechmedia avslørt mer om prisene til Rivian-elbilene.

I likhet med Tesla-biler, vil disse prisene bare gjelde for basismodellene med mindre batteripakker (mindre rekkevidde), men de bilene vil ikke være tilgjengelig fra starten av. Dette er viktig å merke seg, siden Rivian også har lovet biler med massive batteripakker og over 600 kilometer rekkevidde.

Rivians administrerende direktør innrømmer i intervjuet at bilprodusenten ennå ikke har gitt ut prisinformasjon for langdistanse-kjøretøyene. Men han gjør det klart at her vil Rivian tilby varianter som starter under $ 90.000 (ca. 775 000 norske kroner).