Volkswagen har i flere land sluppet en promo-video som viser fram dashboardet i den nye elbilen ID.3, skriver TEK.no. Rett etter at de slapp videoen, så ble den slettet, men en YouTube-kanal har klart å ta vare på den (se lengre ned i saken).

Den 8. mai åpnet Volkswagen for forhåndsbestilling av den nye elbilen ID.3. Hittil skal visstnok over 20 000 i Europa ha forhåndsbestilt spesialmodellen av elbilen, som de kaller Volkswagen ID.3 1ST, og ganske mange av disse er nok nordmenn.

På bilutstillingen i Frankfurt (IAA) i september blir det verdenspremiere på den produksjonsklare versjonen av bilen. Det betyr at vi hittil ikke vet hvordan det endelige designet blir. Etter utstillingen blir også priser kjent, og da vil også priser for Norge bli tilgjengelig.

Produksjonen av ID.3 1ST starter opp i november 2019 og utleveringer starter i midten av 2020. Volkswagen planlegger å utlevere mer enn 100.000 gjennomsnittlig per år av nye ID.3. 

Spesialmodellen Volkswagen ID.3 1ST  vil leveres med et batteri med 58 kWh nettokapasitet (62kWh brutto) og med en estimert rekkevidde på inntil 420 km målt etter den nye WLTP-testsyklusen. Det er forventet at det er denne varianten som blir volummodellen av ID.3. 

Startprisen for ID.3 1ST blir i underkant av 40.000 Euro i Tyskland.