Det nystartede elbilselskapet Fisker har sluppet ett nytt bilde av sin el-SUV. Elbilen skal lanseres i andre halvdel av 2021, og vil ha en rekkevidde på hele 480 kilometer, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Lavt priset

Fisker er ledet av dansken, Henrik Fisker, som startert selskapet i 2016.
Bilen får en startpris på 40.000 dollar, som med dagens kurs betyr rundt 340.000 kroner. Hvis man sammenligner denne el-SUV’en med Teslas nylig lanserte Model Y, som ligger på 42.000 dollar i USA, så kostert Tesla’en 432.000 kroner i Norge. Det ville ikke overraske mange om den amerikanske startprisen også blir svært lik prisen på Model Y, hvis Fisker sin el-SUV kommer til Norge.

Stort batteri

El-SUV’en vil få et batteri på 80 kilowattimer, og den varslede rekkevidden vil gjelde for den billigste utgaven av bilen.

Det nye bilselskapet har tidligere lovet elbiler som aldri har kommet på market, så mange journalister er fortsatt skeptiske om lovnadene fra Fisker vil bli til virkelighet. Fisker kunngjorde for to år siden at modellen Emotion skulle settes i produksjon i 2019. Hittil har ingen sett noe til den elbilen.

Kjemper om de samme kundene

Det er nærliggende å tro at Fisker og Tesla vil kjempe om de samme SUV-kundene i Norge, hvis elbilen kommer på veien som planlagt. Både Tesla Model Y og Fisker SUV, som enda ikke har fått et modellnavn, kommer begge på veiene i løpet av 2021. Begge elbilene vil også komme med firehjulstrekk, som er svært populært i Norge.

Allerede i 2019 lover Fisker at de vil komme med en kjørbar prototype av el-SUV’en.