Polestars første butikk i Norge, Polestar Space, vil åpnes i Oslo senere i 2019. Nå søker de tre ansatte til denne butikken, som skal hjelpe potensielle kunder som kommer innom Polestar-butikken. Søknadsfristen er 14. juli.

I motsetning til den vanlig måten å selge biler på, vil Polestar Space, merkets showroom, være et sted der kundene får teste og oppleve elbilen. Selve kjøpsprosessen gjøres gjennom spesialtilpassede digitale løsninger.

Selskapet skal åpne ytterligere tre Polestar Spaces i Norge for å øke merkets dekning i 2020, fortalte Volvo i en pressemelding for kort tid siden.

Polestar har valgt at merket også skal etableres i Stavanger, Bergen og Trondheim og representeres av henholdsvis Kverneland Bil, Frydenbø og Nardo Bil. Polestar Space i Oslo kommer Polestar til å drifte selv.

Polestar 2, elbil-produsenten som er eid av Volvo, skal produsere den første elbilen som konkurrerer direkte med Tesla Model 3. Med en offisiell rekkevidde på 500 kilometer, etter WLTP-målemetoden, pris på rundt 400 000 kroner, firehjulstrekk, 408 hestekrefter og 0-100 km/t på under 5 sekunder, så skal denne gi Tesla en hardere kamp om kundene.

De 12 første månedene vil imidlertid Polestar 2 koste rund 600 000 kroner. Prisen er basert på momsnivået i Tyskland, der den ligger på 19 prosent. Så det er godt mulig at bilen vil bli betraktelig billigere når den kommer til Norge.