Audi kommer nå med en ny og billigere versjon av den populære el-SUV’en e-tron. Elbilen kommer til Norge i fjerde kvartal, og salget åpner rett over sommeren.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

– Allerede nå kan jeg si at vi forventer å få god tilgang til biler og at de første kundene får utlevert bil i år, sier Elin Sinervo, direktør for Audi Norge i Harald A. Møller.

Det er godt nytt for alle de som synes dagens e-tron er litt for stivt priset.

Mindre batteri, men masse kraft

Elbilen får et mindre batteri på 71 kWt, noe som er mindre enn den nåværende e-tron, som har et batteri på 91 kWt. Det gir en rekkevidde på over 300 kilometer. Det er igjen mindre en dagens modell som har 417 kilometer.

Batteriet får en ladekapsitet på inntil 120 kW. Det betyr hurtiglading opp til 80 prosent batterikapasitet på 30 minutter.

Sammenlagt får nye e-tron solide 313 hestekrefter, og gjør unna sprinten fra 0-100 km/t på 7 sekunder. El-SUV’en får også firehjulsdrift med en motor på hver aksel.

Blir billigere og får mer utstyr

For 662.900 kroner får du dagen e-tron modell. I realiteten må du ut med en del mer, for mange 200 000 kroner, ettersom Audis nåværende elbil har relativt lite utstyr som inngår i startprisen

Den nye e-tron skal endre dette. Startprisen vil sannsynligvis legge seg ned på rundt 500 000 – 550 000 kroner, ifølge fagbladet Motor, men importøren Møller vil ikke bekrefte dette enda.

Med den rimeligerer e-tron-versjonen får du med mye mer utstyr som standard.
Blant annet: Adaptiv luftfjæring, varmeseter foran, navigasjon plus, quattro firehjulsdrift, LED hovedlys, cruise kontroll, elektrisk bakluke, virtual cockpit, parkeringssensor foran og bak, varmepumpe, samt ekstra oppvarming for kupé og batteri.

Til sammen vil det være tre ustyrsversjoner som norske kunder kan velge mellom.

Får hengerfeste

Hengerfeste er viktig for norske bil-eiere, og til Tek.no bekrefter kommunikasjonssjef i Audi Norge, Morten Moum, at den nye e-tron får henger. Han vil ikke bekrefte hva slags vekt den vil bli godkjent for, men nåværende e-tron kan taue opptil 1800 kg.