Det var på Twitter at Audi slapp den overraskende nyheten om de skal lansere et konsept for elektriske terrengkjøretøy på bilmessen i Frankfurt om noen uker.

Lite vi vet om konsept-elbilen

Audi har ikke lekket noe mer informasjon om den elektriske off-roaderen. Men det er mulig å tyde et aeordynamiske og avrundet design på teaser-bildet med store terrenghjul. På mange måter ligner designet ganske mye på Citroën elektriske konsept, som har fått navnet 19_19.

Audi lanserte sin elektriske offensiv med verdenspremieren SUV-en Audi e-tron tilbake i september 2018. Innen 2025 vil Audi tilby tolv biler med helelektrisk drivlinje i de viktigste markedene, og oppnå rundt en tredel av salget med elektrifiserte modeller.

Det er nytt og spennende at Audi nå vil satse på elektriske terrengkjøretøy, selv om elbilen er langt unna å være produksjonsklar.

Billigversjon av Audi e-tron på vei

Det skjer mye på elbilfronten for merket med de fire ringene. For noen uker siden slapp Audi Norge nyheten om en ny og billigere versjon av den populære el-SUV’en e-tron. Elbilen kommer til Norge i fjerde kvartal, og salget åpner rett over sommeren.

Elbilen får et mindre batteri på 71 kWt, noe som er mindre enn den nåværende e-tron, som har et batteri på 91 kWt. Det gir en rekkevidde på over 300 kilometer. Det er igjen mindre en dagens modell som har 417 kilometer.
Startprisen vil sannsynligvis legge seg ned på rundt 500 000 – 550 000 kroner, ifølge fagbladet Motor, men importøren Møller vil ikke bekrefte dette enda.

Batteriet får en ladekapsitet på inntil 120 kW. Det betyr hurtiglading opp til 80 prosent batterikapasitet på 30 minutter.