Volkswagen i Norge har for første gang sluppet prisen på elbilen ID.3 1ST, og den bli svært konkurransedyktig.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

– Vi er svært stolte av å være et av de første markedene som får vise ID.3 1ST. I den anledning ønsker vi også å dele at spesialmodellen ID.3 1ST får en svært attraktiv startpris under 330.000 kroner, sier Harald Edvardsen-Eibak, direktør Volkswagen i en pressemelding.

Rekkevidde på 420 kilometer

Elbilen fra Volkswagen har en rekkevidde på 420 km, og vil være komplett utstyrt for det norske markedet med blant annet varmepumpe, adaptiv cruise-control, navigasjon, full-LED frontlys, 18`lettmetallfelger og oppvarmet ratt, seter og frontrute. ID.3 vil etter hvert komme i ulike utgaver med større og mindre batteripakker for det norske markede.

Elbilen er i disse dager tilgjengelig for visning på Aker Brygge for de som bor i Oslo.

– Enorm etterspørsel

– Vi merker en enorm etterspørsel etter nye ID.3 1ST og er meget fornøyd med å ha fått tildelt en av de største andelene av bilene fra denne første ID.3 serien. Vår forhåndsbestilling er fortsatt åpen. Alle bilene vil bli utlevert i løpet av 2020, med oppstart fra neste sommer. Kundene som forhåndsbestiller en ID.3 1ST vil også få ett års lading inkludert (inntil 2000 kWh), sier Edvardsen-Eibak.

Verdenspremieren for ID.3 1ST blir på bilutstillingen i Frankfurt (IAA) i september.

Konkurransedyktig pris

Volkswagens ID.3 har flere konkurrenter. De sterkeste og mest leveringsdyktige er nok Nissan LEAF, Tesla Model 3 standard range og Opel Ampera-e. Alle de tre nevnte har omtrent samme rekkevidde, men er priset noe høyere enn Volkswagen ID.3 1ST.

Teslas Model 3 Standard Range: 377.700 kroner og rekkevidde på 409 km
Nissan LEAF: 356.700 kroner og 385 km rekkevidde
Opel Ampera-e: 359.900 kroner og rekkevidde på 423 km