Porsche gjør som mange andre elbilprodusenter og satser på stilrene skjermer i sin nye elbil Taycan.

Den tradisjonsrike bilprodusenten har noen uker før lanseringen av produksjonsklar Taycan, sluppet bilder av hvordan interiøret til elbilen vil bli seende ut. Verdenspremieren for elbilen er 4. september, og hittil har vi kun sett bilder av prototypen. Det er visstnok 2800 nordmenn som har forhåndsbestilt elbilen.

16,8 tommers skjerm foran sjåføren

Instrumentpanelet foran sjåføren har et rent, minimalistisk og moderne design. Skjermen på 16,8 tommer er det høyeste punktet på dashboardet, og buet mot sjåføren. Det vil være mulig å velge tre forskjellige visninger av instumentene på skjermen.

  • Classic mode: Der får du tre instrumenter i fokus.
  • Map mode: Effektmeteret byttes med et mindre kart
  • Full Map mode: Det meste av skjermen går med til kartvisning
  • Pure mode: Visning av kun det aller viktigste

I ytterkantene av instrumentpanelet finner du åtte små touch-knapper. De kan brukes til å betjene funksjoner som lys og senking av elbilen. 

Flere skjermer

I midtkonsollen, midten av dashboardet, finner du enda en skjerm. Det er infotainment-skjermen på 10,9 tommer. Fra den kan du styre musikken, telefon, kart og komfort-instillinger.

Nedenfor infotainment-skjermen er det enda en skjerm på 8,4 tommer. Fra den kan du styre klimaanlegget og se ladestatuse for elbilen. I tillegg fungerer skjermen som integrert håndskriftgjenkjenning og kan brukes til å kjapt skrive inn adresser for kartvisningen.

Skjermene som kan velges som tilbehør

For passasjeren foran vil det som valgfritt tilbehør være mulig å få enda en skjerm. Den vil kunne gi det meste av informasjonen som sjåføren har i sin skjerm, og det vil i tillegg bli mulig å strømme filmer og tv-serier. Den siste skjermen som tilbys er for passasjeren bak. Fra den styres klimaanlegget bak.

Med alle disse skjermene, så minner interiørløsningene for Prosche mye på designet til Byton.

Du kan velge mellom to ratt

Du kan velge mellom to modeller for rattet. I tillegg til grunnversjonen, som kan tilpasses med fargede innlegg, tilbyr Porsche også et GT-rattalternativ. Den har et særegen design med synlige skruehoder.

Taycan er tilgjengelig med et bredt utvalg av interiørvalg i både tradisjonelle og moderne stiler. Du kan velge mellom flere ulike interiørvarianter. For eksempel kan dørene og midtkonsollene være tretfarget, matt karbon, preget aluminium eller stoff.

Høyt prisnivå

– Prisnivået vil ligge mellom Cayenne og Panamera og det vil komme forskjellige utgaver av Taycan med forskjellige ytelsesnivåer, fortalte pressekontakt Maren Helgestuen til Nettavisen tidligere i år.

Basisversjonen av Porsche Taycan vil ha en 90 kWh batteripakke, noe som skal gi ca 400 kilometer rekkevidde. Den tyske bilprodusenten har også antydet to versjoner med større kapasitet, og litt over 480 kilomter rekkevidde.

Batteriet skal kunne lades til cirka 80 prosent av kapasiteten på rundt 15 minutter med en effekt på 350 kW.