På Geneva International Motor Show debuterte elbilen Fiat Concept Centoventi. Med fire ekstra batterier, som kan leies eller kjøpes, får elbilen 500 kilometer i rekkevidde.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Hvert batteri gir 100 kilometer i rekkevidde

Bilen leveres som standard med et fabrikkmontert batteri med en rekkevidde på 100 kilometer. Men hvis det er behov for lengre rekkevidde, kan inntil fire ekstra batterier, som gir en økning på 100 kilometer hver, kjøpes eller leies. Totalt gir dette 500 kilometer i rekkevidde.


Settes inn raskt og enkelt

De ekstra batteriene er installert under gulvet i bilen, av servicenettverket. En glideskinne som støtter og forbinder batteriene gjør deres installasjon eller fjerning rask og enkel. Et ekstra batteri, for montering under setet, er også tilgjengelig; den kan kobles fra og settes direkte i brukerens hjem eller garasje, akkurat som batteriet på en moderne e-sykkel.

En liten bybil

Med en lengde på 3680, høyden er 1527 mm og bredde på 1740 mm, så er dette ingen stor eller massiv elbil

En standard Fiat Concept Centoventi leveres med et åpent tak, perfekt for kjøring med vinden i håret. Som de andre detaljene kan taket også tilpasses ved å velge en av de tilgjengelige takløsningene – tofarget polykarbonatplast, lerret myktopp, integrert lasteskuff og til og med et tak som integrerer et innovativt solcellepanel. Mer detaljert vil de 50 Watt som genereres av solpanelet holde bilen kjølig når den er parkert.