Hyundai IONIQ har vært en stor suksess for Hyundai, og bilen har rukket å bli en av de vanligste elbilene på norske veier. Nå lanseres IONIQ i ny utgave som kan bestilles fra 2. september. Utleveringen av elbilen starter 21. oktober.

Hyundai har hatt stor suksess med sine elektriske modeller i det norske markedet, og siden starten i 2016 har IONIQ rukket å bli en av de mest solgte elbilene i landet. Nå er tiden kommet for en ny og oppfrisket IONIQ, med lengre rekkevidde, mer utstyr og enda tøffere design.

Dette er prisene på nye Hyundai IONIQ electric:

  • IONIQ electric standard – 282.900,-
  • IONIQ electric Teknikk – 307.900,

Tidligere har du fått IONIQ fra 254.900 kroner, så elbilprodusenten skrur nå opp prisene.

– IONIQ står sammen med KONA electric helt sentralt i vårt modellprogram, og er en av våre mest solgte biler noensinne i Norge. IONIQ er fortsatt den mest effektive elbilen, og dette kombineres nå med et større batteri som gir svært god elektrisk rekkevidde. I tillegg får bilen en enda mer omfattende utstyrspakke, med blant annet Bluelink, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind L. Knudsen i Hyundai Motor Norway.

Øker rekkevidden

IONIQ electric-kunder vil kunne glede seg over at batteripakken økes fra 28 kWt til 38,3 kWt. Det betyr en forbedring på 36 prosent, og nye IONIQ får en rekkevidde på solide 311 kilometer etter den realistiske WLTP-syklusen. Dermed blir IONIQ electric en elbil som passer for enda flere, med rekkevidde og plass som passer norske kunder godt.

– Dette betyr at rekkevidden økes kraftig, og at IONIQ electric styrker posisjonen som en elektrisk bil for familien. Bilen har fra før god plass, og får nå oppgraderinger som gjør at den vil passe for enda flere kunder. Etter nesten tre år i salg er IONIQ electric fortsatt markedets mest effektive elbil, så vi forventer gode kundeopplevelser, også når det kommer til rekkevidde, sier Knudsen i Hyundai.

Oppradert lading

IONIQ electric får også oppgradert lading, når ombordladerens kapasitet økes fra 6,6 kW til 7,2 kW. Dermed kan man lade hurtigere hjemme. På en ladestasjon vil man kunne lade opp batteripakken fra 0 til 80 prosent på 54 minutter. Nye IONIQ electric får også økt antallet hestekrefter fra 120 til 136. Dreiemomentet er 295 Nm.