Hyundai har utviklet prototypen for en ny elektrisk sparkesykkel som kan integreres i fremtidige biler fra Hyundai og KIA. Hensikten er såkalt «last mile»-mobilitet, og sparkesykkelen er kompakt og sammenleggbar.

Konseptet er en del av Hyundai Motors planer om å i fremtiden kunne integrere sparkesykkelen i bilmodeller fra Hyundai og Kia. Montert i bilen vil sparkesykkelen lades ved hjelp av elektrisitet produsert under kjøring, slik at den er ladet opp når man parkerer bilen.

Rekkevidde på 20 km

Sparkesykkelen har et 10,5 Ah litiumbatteri, som gir en rekkevidde på 20 km per lading. Topphastigheten er 20km/t. Med en vekt på bare 7,7 kg er sparkesykkelen veldig portabel, og med et unikt tredelt og sammenleggbart design er den lettere og mer kompakt enn noe annet tilsvarende produkt.

Enormt marked

Hyundai planlegger videre å utstyre sparkesykkelen med regenerativ bremsing, for å øke rekkevidden med syv prosent.Trenden med å tilby kunder «last mile»-mobilitet er ventet å tilta de neste årene, og en studie fra McKinsey anslår at markedet vil stige med 500 milliarder dollar innen 2030.