Den nye elbilen fra Mercedes, som vil hete EQS, vil låne motoren til den allerede lanserte el-SUV’en EQC. Den vil få 400 hestekrefter, firehjulsdrift og potensielt bedre rekkevidde en 400 kilometer, skrive det troverdige bilnettstedet AutoExpress.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

En av ti nye elbiler fra Mercedes

Prototypen av elbilen ble for kort tid siden sett i Tyskland (trykk lenke for bilde). Elbilen, som er en sedan, vil lanseres under bilmessen i Frankfurt i september, men selve utleveringen av elbilen vil først være i 2022. EQS blir en av ti elbiler fra Mercedes, som skal komme på markedet innen utgangen av 2022.

Hittil er det el-SUV’en EQC fra Mercedes som er nærmest utlevering i Norge. Det skal skje i løpet av siste kvartal i 2019. I tillegg har Mercedes tidligere vist fram konseptelbilen EQA, som er i kompaktbilsegmentet. De har også vist fram konseptet EQV, som er en såkalt flerbruksbil.

Mercedes EQC

Kan få større batteri og bedre rekkevidde

Det som er spennende med den nye EQS, er at den vil bruke en ny og annen plattform enn el-SUV’en EQC. Det er en ny plattform som er under utvikling i Stuttgart og dedikert til elbiler, som skal tilpasses den nye EQS, skriver nettstedet.

Den nye plattformen kan gjøre det mulig å få plass til et større batteri en 80 kWh som kommer i EQC. Det vil potensielt kunne gi EQS en lengre rekkevidde enn el-SUV’ens 400 kilometer.