Det er et nytt norsk elbilselskap, Fresco Motors, basert i Trondheim, som lanserer elbilen Reverie. Elbilen skal etter planen komme på norske veier 2021, og den skal fjerne rekkeviddeangsten, ifølge det norske selskapet.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Hittil har ikke Fresco Motors noen elbil å vise til, annet enn et datagenerert bilde av elbilen, men allerede nå kan den reserveres uten forpliktelser på selskapets hjemmesider. Det er fortsatt uklart hva prisen for elbilen vil bli, hvis den noen gang blir realisert.

Mer enn 70 nordmenn har allerede reservert

– Når vi ser på statistikken foretrekker målgruppa vår å kjøpe fra norske selskaper. De har bare ikke hatt muligheten til å gjøre det hittil. Vi har nå mer enn 70 nordmenn som har reservert bilen, og det uten å være et kjent selskap, sier Fresco-toppsjef Espen Kvalvik til nettstedet InsideEV.

Selskapet ble etablert i 2016 og det er ni ansatte der, ifølge nettstedet TheHub, for nyetablerte bedrifter. Sist gang en norsk elbilprodusent forsøke seg var Think, som gikk konkurs tilbake i 2011.

Kraftig akselerasjon og bærbare batterier

Elbilen skal gjøre unna sprinten fra 0-100 km/t på to sekunder. Toppfarten er på 300 km/t i timen. Det norske selskapet har ikke oppgitt noen konkret rekkevidde enda, men hevder på sine hjemmesider at de skal fjerne rekkeviddeangsten.

Selskapet skal også levere elbilen med bærebare batterier, muligens inspirert av FIATs siste konsept. Det vil gjøre det mulig å erstatte defekte batterier, eller muligens utvide rekkevidden til elbilen. Men selskapet har ikke gitt noe informasjon om hvordan de teknisk vil løse dette.

Selskapet lover også på hjemmesiden at elbilen skal kunne fullades på noen få timer.

Skal konkurrere med de mest populære elbilene

– Konkurrentene vi velger å prioritere i Norge er Nissan med Leaf, Volkswagen e-Golf, BMW i3, Tesla Model S, Kia Soul Electric og Tesla med Model X, noe som skyldes at de var de seks de mest populære elbilene i Norge i 2018. Selvfølgelig tar vi også Tesla Model 3 med i betraktningen, sier Espen Kvalsvik, til InsideEVs.

Konkurrentene er de mest solgte elbilene gjennom tidene, så Fresco Motors har store ambisjoner på sine egne vegne. Per i dag kan det se ut som at selskapet søker etter investorer for å få realisert sine planer.

Elbilnyheter.no har kontaktet selskapet uten å få svar. Saken vil bli oppdatert så fort det skjer.